2010. június 23., szerda

Egy kedves debreceni olvasóm, Dóri véleménye a Vérkönnyről.

Kezdjük ott, hogy imádom Firenzét, én is jártam már ott, így ami ott történt én is láttam lelki szemeim előtt. Egy pillanatra mikor Konstantin közölte ő nem táplálkozik emberekből volt egy pici "Edward Cullen" érzetem, de hamar elmúlt. Ahogy haladtunk a történetben egyre jobban fogott meg nem csak Konstantin személyisége, mert imádom, hogy a császár után nevezték el( ókor mániás vagyok), hanem Iris személye is megragadott. A történetük főleg nekem Konstantiné jött be, nagyon jó lett és szerintem átérezhető.
Nem vagyok vallásos, de mivel már voltam a Vatikánban is és imádom építészetileg egyből Iris szolgálati hova tartozása is megfogott.A vámpírok társadalma is igazán jól van bemutatva a megfelelő fejezetben, bár itt is volt egy kis hüm, ez a Noble törzs annyira ismerős, de mint már mondtam túl sokat olvasok.
Bírtam Avenar,Oliver és a többi hallhatatlan mellékszereplőt is. Főleg tetszett a Draculás rész és, hogy nem ő a fő gonosz, hanem a rokona Rufus. Bár ezt az apám megölte a tiedet már kb az elején sejtettem, de ez vagyok én!
Imádtam a Franciaországi jeleneteket, Mária Antoinette-t és, hogy bemutattad mikor olyan förtelmesen meggyalázták királyi személyüket. Bevallom az országot is nagyon szeretem és pont ezen korszakot királyaival!
A folytonos háború a gonosz vámpírokkal is nagyon tetszett és hogy milyen szép folyamatosságot követett az időben!
Az Idő Spirálja dolog is bejött és kulcsa meg, hogy aztán egy család lettek Oliverrel. Nagyon aranyosnak találtam. Megérdemeltek egy gyereket!
Szerintem jó volt, ahogy az idő haladását és változását is bemutattad és a párhuzamos emberi történelmi eseményeket és ahogy ők is részt vettek pl.: az I. Világháborúban.
A vége és ez a szellemek dolog annyira igazán nem jött be, de gondolom ez majd jobban kibontakozik a folytatásban. Biztos abban az is kiderül miért nem emlékszik Iris semmire és remélem Konstantint is visszahozod!
Van egy olyan érzésem, hogy  a Vérkönnyet tekinthetjük Konstantin könyvének, míg a folytatást az Angyalvért pedig Irisének. Lehet nem így van, ez pusztán csak egy vélemény és megfigyelés a részemről!