2010. június 15., kedd

Olvasói vélemény a Vérkönnyről

"Vérkönny / Angeli Marina

Köszönöm! :D

Megjelent és már kis is olvastam :) Szinte még meleg volt a nyomtatás, de rögtön magával ragadott az izgalmas és egyben meglepően szép, mozgalmas történet. Ritkán tud lekötni egy könyv ennyire, de örültem, hogy most sikerült. Hiába voltam fáradt és kimerült, letenni nehéz volt.

Írisz és Konstantin – Angyal és Vámpír

nevezhetném tűz és víz, vagy ég és föld kapcsolatának is, mely mennyi csodát és meglepetést tartogat.

Gyönyörű és hihetetlennek tűnő történet, de igaz - akár két ilyen különböző és eltérő „hallhatatlan” lény között is lángra lobbanhat egy olyan mély érzés, melyhez elég egy pillanat, de örökre magával ragad. Ez a Szerelem és a tiszta, őszinte szeretet! Ez az érzés egy csoda, ami itt megmutatta igazi erejét.

Írisz és Konstantin évszázad okon át tartó kapcsolata oly magával ragadó. A hosszú idő alatt megoldásra váró feladatok, a kor és az újabb világ által kínált élethez való alkalmazkodás, és megpróbáltatásokkal szemben mindig diadalmaskodott a szerelem ereje, az összetartás melyet ez a mély érzés vált ki, mely képes legyőzni minden akadályt és győzelmet arat minden felett. A feladatok nem épp egyszerűek még két ilyen különös és nagy hatalommal bíró lénynek sem, de itt mutatkozik meg az, hogy mi mindenre vagyunk képesek szerelmünkért.(pl. Konstantin ellent tud állni a kísértésnek, hogy kedvesét bántaná és a vérét inná) Bárhol lehetünk, bármelyik korban, időben, a boldogság nem helyhez és időhöz kötött, itt nincsenek szabályok, itt csak az érzés van.

Írisz gondolkodás nélkül az életét is kockára tette, hogy megmentse Konstantin t. Csodálatos cselekedet, mivel tudod az életedet, a boldogságodat jelenti és nélküle semmi vagy, akár egy üres papír, vagy bármi. Az érzelmek, melyek megadják az értelmet az életednek, tesznek még kitartóbbá. Megváltoztatnak, alkalmazkodásra ösztönöznek, mely jön magától. Itt minden perc lehet csodás és magával ragadó, emlékezetes, felejthetetlen.

Úgy érzem nem csak izgalmas olvasmányra, egy szép, tartalmakban gazdag történetre leltem, hanem átéreztem a mondanivalóját is. Szinte beleképzeltem magam, és volt hogy szinte izgatottan vártam, vagy elsírtam magam, mi fog történni. Akár a saját életemet, küzdelmeit, megpróbáltatásait is szemléltetheti más formában és megvilágításban, (bár ez bárki életére igaz lehet) melyben milyen nagy segítséget és erőt tud adni az Igaz Társ, aki őszinte érzelemmel és támogatással áll melletted. Akármennyire is nagy lehet a különbség, az érzés magával ragad, erősebb és diadalt nyer. Mindegy milyen vagy és milyen a párod, különböztök, vagy sem, hány évesek vagytok, legyen meg az összhang és a harmónia. Talán a különbözőség, a dolgok más szemmel történő látása teszi ennyire széppé és izgalmassá a dolgokat, mert tudni kell érezni, hogy mindenki más, de tele rejtelmekkel, sebekkel, örömmel, bánattal, félelemmel, de Ő így szép, csodás a maga valójában, így teljes és egyedi, mert így van összegyúrva és lehet, hogy pont neked alkották így. Az élet kifürkészhetetlen, de mindennek van miértje.

A két főszereplő ereje, igaz nem mindennapi jelenségek, és nem összehasonlítható az általunk bírt lehetőségekkel, de maga a cél, a hit és a tenni akarás vihet előre, hogy elérd a vágyaidat, álmaidat, és megvalósítsd cél jaidat. Higgy magadban, a benned rejlő hatalmas erőben!

 Várom a folytatást, hogy újabb izgalmak táruljanak elém, mely akár más szemmel láttatja a dolgokat."

Kovács Judit

2 megjegyzés:

  1. Kedvet csináltál.:)))

    VálaszTörlés
  2. Izgalmas és érzéki novella! Várva várom a folytatást. Kedvencem, ahogyan kihasználtad a termeszetfeletti lények evszázadokon át tartó kapcsolatát. Igy egy mindig valtozó nem mindennapi romantikus történet tárult elénk. Gratulálok és köszönöm Marina.

    VálaszTörlés